Two in a House – and a Mouse

Two in a House – and a Mouse

How to overcome the difficulties of friendships.

Mabel and Betty are best friends.
Mabel is totally organised, Betty, on the other hand, can’t remember a thing.

This results in domestic problems on all floors, but fortunately the mouse is indifferent to all the disturbances, and in the end it comes up with a solution to turn disorder into a happy end.

A duet for trumpet and accordion – among other things…

  • AUDIENCE CAPACITY   100
  • AGE RANGE   2-6 years
  • DURATION   35 min.
  • LANGUAGE   English
  • PREPARATION TIME   60 min.
  • STAGE W: 5. D: 4 m. H: 2,5 m

ANMELDELSE I TEATERAVISEN

“En lillebitte grå mus med absolut X Faktor er vinderen i Batidas nye forestilling ’To i et hus og en mus’. Musen gør ellers ikke meget andet end at snuse lidt rundt på kanten af et stort skab, hvor den har sin helt egen muselejlighed på øverste etage. Hos Batida er alting lidt skørt og skævt, og deres skabshus er vidunderligt gult med svungne kurver, som var det lige fundet i et kongeligt skabsgemak fra et eventyr. Hanne Mørups kostumer er dejligt pjattede, og forestillingen vrimler med muntre rekvisitter.

Spillernes fysiske spil er herligt gøglertydeligt og stiliseret. Og Batidas kendingsmærke er musikken. Så selv om pigerne ligger og sover i et skab, så får de alligevel lirket nogle instrumenter med ind på hylderne, så der kan truttes i trompet og spilles på harmonika. Pigefnisende og sjovt – og næsten lige så uhøjtideligt, som når ungerne selv syngedigter, bare fordi de er i godt humør.

Det er i spejlingen af ungernes småkonflikter, at denne forestilling har sin styrke. I loyale og samtidig smilende glimt fra ungernes egen hverdag. Det er i kærligheden til detaljerne, at forestillingen viser, hvor gerne den vil nå ind til ungernes opmærksomhed. Og Søren Ovesen har instrueret med sans for børnenes detaljeblik og med en skøn galskab især i rekvisitterne, som børnene straks forstår som noget særligt; realisme får de jo nok af til daglig.”

Læs hele anmeldelsen ‘Sus fra en mus’ i Teateravisen.dk

Watch trailer here:

Download images from the production

Click the photo you wish to download. Then right hand click to select “save image as” – or drag the image onto the desktop. PHOTOGRAPHER: Ditte Valente (must be credited if photos are used for publication)