Balalajka

Balalajka

En komedie fra Rusland

Den faderløse Ivan spiller balalajka. Han møder den blinde børnehjemspige, Svetlana, der spiller harmonika og kan se med fingrene.
Det hemmelige politi, en børnehjemsforstanderinde, en desperat fangevogter og sne, sne, sne…er ingredienserne i en rørende og grinagtig historie fortalt af det fantastiske Bolshoi Balalajka Blues Band!

 

  • ALDERSGRUPPE   8-12 år
  • PRIS inkl. moms  11.875 kr. ved max 100 tilskuere; 12312,5 kr. ved max 120 tilskuere
  • REFUSION   godkendt
  • VARIGHED   50 min
  • SPILLEAREAL bredde 9 m, dybde 7 m, højde 3,5 m
  • TEKNISKE KRAV   380 V, 3×10 A
  • MØRKLÆGNING   kræves 
  • MEDVIRKENDE   4 + 1 tekniker

Randi K. Pedersen skriver i Teateravisen.dk den 15. juni 2021: 

Balalajka-bandet er godt formummet med skæg og kæmpenæser i Batidas fine forestilling fra Rusland”

“Ustyrlig komik og skøn musik bløder op på en barsk historie om et umenneskeligt samfund”

“En fyndig indledningssang sikrer, at alle kommer op på dupperne og ved, hvad ‘Balalajka’ handler om: ”Vi går lige til sagen, vi har jo ikke hele dagen” synger de, og det gør de så. De fire forrygende fyre med komiske kæmpenæser, buskede overskæg og klodsede hovedbeklædninger. 

Senere forvandler de sig til et imponerende antal skønne, sjove og rørende personer, hvis akrobatiske klovnerier bidrager til det, som Batida kalder for ”En komedie fra Rusland”.

“Men selvom komikken og Bolshoi Balalajka Blues Bands musikalske mangfoldighed er bærende elementer, er ikke alt i forestillingen til at grine af. Alvoren i den indholdsrige historie om Ivan og hans balalajka skabes af situationer, der rummer både børnehjem og fangelejr. Men især af de medvirkendes evne til på et øjeblik at give personerne hver deres karakteristiske kropssprog og talegaver, der bag humoren afslører sorg, mistro og vrede, mens også den kærlige omsorg og medmenneskelighed, der holder dem oppe”

Læs hele anmeldelsen her

Billeder fra forestillingen til download

Klik på det billede du ønsker at downloade. 

FOTOGRAF: Ditte Valente (skal angives ved brug af foto)