Lyt til Batida på Radio 24syv

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
SAMTALE OM NORDKOREA I RADIO 24SYV – Forfatter Kåre Bluitgen og Batidas instruktør Søren Ovesen mødtes i atombunkeren på Koldkrigsmuseet Stevnsfortet for at udveksle erfaringer om Nordkorea. Bluitgen er bogaktuel med “Jeg vil gerne klippes ligesom Kim Jong-un”. Batida turnerede i Nordkoreas hovedstad Pyongyang i 2013 og havde året efter besøg af en nordkoreansk trup. På ovenstående foto ses Batidas nordkoreanske gæster foran Kronborg – sammen med præsidenten for ASSITEJ Sydkorea.

Samtalen mellem Bluitgen og Ovesen tager bl.a. udgangspunkt i nedenstående fotografier, og deres betragtninger kan høres i programmet Mikrofonholderen på Radio 24syv torsdag 9. november kl. 13:05 – som efterfølgende kan streames/podcastes på https://www.radio24syv.dk/programmer/mikrofonholder.

Første dag i Pyongyang. Mr. Kang, manden der havde fået det hele til at ske, blev så grebet af øjeblikkets højtidelighed, at han tog Batidas instruktør Søren Ovesen i hånden. Yderst til højre står Politikens journalist Morten Skjoldager og ser forbløffet ud, og i baggrunden til venstre gemmer instruktør Irene Greve sig med den ene af de to filmfotografer, der fulgte Batida dag og nat. Billedet er taget af Politikens Peter Hove.

 

Batida forbereder sig til den første opførelse af Grande Finale. Da forestillingen var forbi – den ender med et crescendo der normalt får publikum til at huje og klappe – var der HELT stille! Sekunderne sneglede sig af sted, indtil den vigtige mand i midten rejste sig og klappede, hvorefter alle klappede og var jublende glade.

 

Kang tager sig til hovedet over et spørgsmål fra TV2. Sikkert noget om hvordan det er at leve i et diktatur! Noget han blankt afviser. “Nordkorea er et demokrati, vi vælger vores leder,” synes han at sige. “Enstemmigt” – kunne man tilføje.

 

Vore nordkoreanske gæster var begejstrede for det danske frokostbord. Bemærk det bjerg af syltetøj ovenpå pålægschokolade, som pigen til venstre lægger an til at indtage.

 

Under vores indledende besøg i Pyongyang var vi til dans i en af byens parker. Det er Louis Valente der folder sig ud med en pige, der var så vestligt orienteret at hun snildt kunne give den gas til funky musik.

 

Fra vores indledende besøg. Pigerne fra byens banegård var i færd med at øve sig på et musikalsk nummer, da vi sneg os ind. Bagefter blev der stillet op til gruppefoto. Batidas skuespiller Simon Holm benytter lejligheden til lidt klovneri.

 

Sidste skrig inden for Pyongyangs bademode. De nordkoreanske skuespillerinder nyder en dansk – kold – sø.

 

Kvinden til højre er fra Sydkorea. Hun er professor og præsident for ASSITEJ Sydkorea (en international netværksorganisation omkring teater for børn og unge). Hun rejste til Danmark udelukkende for at få en nordkoreansk kollega i tale. Her sidder hun sammen med lederen af den nordkoreanske gruppe.

 

Gruppebillede med nord- og sydkoreanere, der mødes i Helsingør. De to kvinder forrest i midten er fra Sydkorea. Mr. Kang, yderst til venstre, bærer for en gang skyld det ellers obligatoriske emblem forestillende de to afdøde ledere.

 

Et af de obligatoriske emblemer, dette med den helt store leder.

 

Sej nordkoreansk bassist gjorde lykke på Betty Nansen Teatret under CPH Stage.

 

Det er lidt svært lige at se, hvor de her unge mennesker kommer fra. Skulle man tro det var Pyongyang?

 

Forestillingen Grande Finale gjorde lykke i Pyongyang!

 

Mens Batida forbereder forestillingen, er der to der holder øje.

 

Mass game i Pyongyang med 100.000 optrædende. En af pigerne vender hovedet den forkerte vej. Måske er hun Nordkoreas håb? Billedet er taget af Politikens Peter Hove.

 

 

Idyl i Nordkorea.

[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Del dette med dine venner kollegaer børn forældre