Om Batida

Batida … et ensemble af 11 musikalske skuespillere

Batidas 11 skuespillere har udviklet en form, der i kraft af sin musikalitet og billedrigdom kan forstås af enhver – uanset kulturel baggrund eller modersmål. Gennem de sidste 30 år har Batida specialiseret sig i at udforske og udvikle sammensmeltningen af teater og musik.

Vores teaterhus ligger i København NV. Herfra driver vi Teater Nordvest, der spiller 100 forestillinger årligt for områdets beboere.

Desuden opfører vi cirka 100 forestillinger per sæson på turné i Danmark og cirka 20 i udlandet. Batida har gennem årene besøgt 46 lande i forbindelse med mere end 100 udlandsturnéer.

Se en kort film om vores teaterhus her.

Teatergruppen Batida er “Årets teater 2022”

I juni 2022 modtog Batida Brancheprisens Reumert for Årets teater med disse ord fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen:

”Lokalt globalt teater, der sprudler af passion og medrivende livsglæde. I evig leg med kroppen, dansen, musikken og de billedstærke fortællinger lader de forestillingerne folde sig ud med folkelige traditioner og musikalsk fornyelse. I mere end 30 år har teatret fundet inspiration i hele verden og mødt publikum internationalt og lokalt”

Batidas udtryksform – Fortællingen og den levende, integrerede musik

Batida har siden sin start haft det som sit dogme at integrere den levende musik som et handlingsbærende element i forestillingens fortælling på lige fod med tekst og billede. Al musik spilles live af de medvirkende skuespillere, den er synlig og bringes oftest ind på selve scenen som en udtryksform i sig selv.

Genremæssigt bevæger musikken sig fra Weill-lignende harmonika-ledsaget sang over Peking-operaens dramatiske trommesekvenser til afro-amerikansk inspirerede break-beats. Det musikalske univers må betegnes som rummeligt: Musik spillet på alt fra klaver, guitar, trommer og bas til cymbalon, flasker, trompet, saz m.m.m.

Når sammensmeltningen af lyd, fortælling, bevægelse og billeder lykkes, bliver forestillingen gennemsyret af et særligt åndedrag, en rytmisk/klanglig energi som helt er gruppens eget udtryk, og som også ubesværet kan ses af et publikum uden erfaring med at opleve scenekunst.

Batidas målsætning – lokalt globalt teater med visioner

Batidas mål er at producere og opføre nyskreven dansk dramatik af høj kvalitet. Dramatik med et aktuelt, tilgængeligt udtryk som rører, flytter og underholder sit publikum på tværs af alder, nationalitet og social status.

Batida ser med sin fordybelse i det musikalske teater både bagud, fremad og til siden. Bagud til oprindelige folkelige traditioner hvor musikken, dansen og dramaet var ét. Fremad ind i det dynamiske landskab af nye sceniske udtryksformer, nye teknologiske lyduniverser og kombinationer, hvor dansen og musikken spiller en stadig større rolle. Og til siden til den store samtidige verden, især Latinamerika, Afrika, Mellemøsten, Asien hvor spillevende folkelige kulturer med en umådelig, nærmest lammende rigdom er en uudtømmelig kilde til inspiration.

Batida har gennem sit arbejde høstet en umådelig rigdom af erfaringer. Det er teatrets målsætning at bruge disse i det fortløbende arbejde, med at skabe og udvikle en interkulturel dialog og udveksling i et stadigt mere globaliseret Danmark.

Videomateriale om Batida: 

Besøg vores hus og Teater Nordvest på Rentemestervej  her

Præsentation af Teatergruppen Batida her

Hvad laver Batida under “lock down” se med her

“Send in the Clowns” -Se dokumentaren om Batidas rejse til Nordkorea her

PR og sjov for CPH stage i Nordvest her

Mere PR og sjov for CPH stage her

 

Besøg os, ring eller skriv til os

Teatergruppen Batida
Rentemestervej 25 A
2400 København NV

DK Danmark

Tel +45 38 10 36 09

Email: info@batida.dk